середа, 29 жовтня 2014 р.

                                                 Гості з Старосамбірщини.
Сьогодні, 29 жовтня 2014 року, районний БУТ мав приємність зустрічати гостей. Керівник гуртка «Умілі руки» із  Старосамбірського ЦДТЮТ Тетяна Матківська разом із своїми вихованцями приїхали з метою вивчення техніки орігамі.
 Орігамі – цікава техніка як для дітей так і для дорослих. Все частіше використовують її в роботі педагоги позашкільних установ. За допомогою орігамі діти мають можливість розвивати свої творчі навички, створювати власними руками красиві іграшки та геометричні фігури з паперу, зробити оригінальний подарунок близьким та знайомим або гарно прикрасити до свята приміщення школи, садочку чи власну домівку.
 Керівники гуртків районного БУТ «Паперопластика» Світлана Ванівська та Ірина Устимчук,  а також керівник гуртка «Кольорові фантазії» Ганна Струс в своїй роботі з вихованцями використовують різні паперові техніки, серед яких і орігамі. Вони з радістю поділились досвідом з колегою, а також навчили дітей виготовляти модулі, поєднувати їх між собою, створювати виріб. Христинка та Іринка Яремко, Марія Чип, вихованці гуртка «Паперопластика», швидко знайшли спільну мову з дітьми, що приїхали, та допомогли їм опановувати ази нової техніки. Час минув швидко, але недаремно. Наші гості навчились не лише основам простого та модульного орігамі, але й мали змогу попробувати техніку торцювання з паперу, якою володіє Ірина Устимчук, що лише нещодавно прийшла працювати в БУТ.

Слід відмітити, що співпраця між позашкільними закладами Самбірського сектору існує давно, ми беремо участь в роботі методичних об’єднань, відвідуємо майстер класи, відкриті заняття, але це вперше зустріч відбулась не за планом, а з ініціативи керівника гуртків. Тому хочемо побажати Тетяні Матківській творчих успіхів в роботі з дітьми, а якщо буде необхідність – запрошуємо в гості. Самбірський районний Будинок учнівської творчості завжди відкритий для співпраці. 




















Немає коментарів:

Дописати коментар