понеділок, 20 жовтня 2014 р.

Як би успішно людина не закінчила
педагогічний заклад, якою б таланови-
тою вона не була, якщо не буде навча-
тися на досвіді, ніколи не стане гарним
педагогом…
Анатолій МАКАРЕНКО

 З метою надання методичної та практичної допомоги молодому спеціалісту в плануванні, організації, проведенні занять, виховних заходів, удосконалення та підвищення професійних навичок на базі Самбірського районного БУТ діє Школа молодого керівника гуртка.
16 жовтня відбулося чергове засідання Школи, у ході якого методисти закладу Ореста Білинська та Ярина Мацук, практичний психолог Оксана Борсук, а також керівники гуртків, які вже мають певний досвід роботи надали практичні рекомендації щодо організації гурткової роботи новоприйнятим працівникам: Ірині Устимчук, Павлові Цибулько, Олені Пахолок, Мар’яні Макар, Ірині Шабелько, Марії Потюк. У роботі ШМКГ відбувся  круглий стіл «А я роблю так…», на якому всі молоді педагоги мали можливість розповісти про свої перші кроки в гуртковій роботі, поставити питання наставникам та методистам, поділитись враженнями від спілкування з вихованцями.  
Керівник гуртка «Дві руки – диваки» Марія Галушка розповіла, що сама пам’ятає свої перші кроки в роботі і ті емоції, з якими вперше переступала поріг класу. Вона звернула увагу присутніх на те, що дуже важливо активізувати творчий потенціал вихованців, підтримувати їх інтерес до гуртка, створювати доброзичливу, сприятливу атмосферу на заняттях. З власного досвіду роботи підготувала невелику презентацію.
Згодом практичний психолог провела анкетування «Якої допомоги ви потребуєте?»
Керівник гуртка «Умілі руки» Ольга Петречко запропонувала колегам практичну роботу із плетіння стрічками, як одну із робіт, що викликає інтерес гуртківців до заняття та сприяє їх патріотичному вихованню. Усі учасники ШМКГ навчились виготовляти жовто-блакитний браслет на руку.
Молоді педагоги були вдячні за усі поради, корисну інформацію та цікаві ідеї. А ми в свою чергу бажаємо молодим колегам особистісного і професійного процвітання!







Немає коментарів:

Дописати коментар