середа, 15 жовтня 2014 р.

                                           Співпраця дошкілля з позашкіллям
13 жовтня 2014 року на базі  районного Будинку учнівської творчості відбулася школа молодого вихователя ДНЗ. Керівник гуртка «Мяка іграшка» Анжела Дашинич  провела практичну роботу з вихователями ДНЗ та студентами-практикантами 5 курсу Дрогобицького ДПУ ім.І.Франка із виготовлення ляльки-мотанки.
Лялька - мотанка – це одна з найдавніших народних іграшок, яка, пройшовши крізь тисячоліття, існує і є дуже популярною навіть сьогодні. Лялька-мотанка виконувала роль оберегу, була символом матері - прародительниці, символом мудрості,  берегинею роду. Секрети виготовлення ляльок передавалися в родині від матері до дочки. Коли дівчина виходила заміж, мати дарувала їй ляльку-мотанку, як оберіг для нової домівки… Про це та багато іншого дізнались гості з презентації «Лялька-мотанка прадавній оберіг українського народу», яку підготували працівники БУТ.
 Поетапне виконання ляльки та секрети технології  розкрила Анжела Дашинич. Вона завбачливо підібрала для роботи з присутніми матеріал, який зможуть використовувати вихователі на заняттях з дошкільнятами – паперові серветки. Цей матеріал в повній мірі дає можливість освоїти техніку виготовлення ляльки-мотанки, а згодом продовжити удосконалювати її працюючи з тканиною. Усі учасники школи молодого вихователя ДНЗ виготовили ляльку та були вдячні за навчання. Результати їх активної праці нижче на фото.  
Згодом вихователь-методист Валентина Отчич розповіла колегам про роботу з різними природніми матеріалами в дошкільній установі та продемонструвала зразки робіт дошкільнят і тематичні композиції на тему «Діти України за мир».
Директор районного БУТ Наталія Пазюк відмітила, що співпраця позашкільного закладу з дошкільним є необхідною та корисною, адже обидві установи мають спільне прагнення  створити найкращі умови для розвитку найменших громадян України, а також спільну мету – гармонійне виховання дітей та розвиток їх творчого потенціалу. 








Немає коментарів:

Дописати коментар