середа, 21 жовтня 2015 р.

                    Методичне засідання керівників гуртків районного БУТ.
20 жовтня 2015 року на базі Самбірського районного БУТ відбулось методичне засідання керівників гуртків у формі круглого столу на тему:"Естетичне завершення виробу - важливий етап виготовлення композицій з будь-яких матеріалів". В ньому взяли участь як молоді працівники (Олена Пахолок, Ольга Наменанік, Ольга Ленець, Марія Палівода) так і досвідчені педагоги, що мають за плечима не один рік роботи з дітьми (Леся Литвин, Оксана Цвик, Анна Коваль, Ореста Білинська, Марія Гнатик, Іванна Моренко). На засіданні були присутні керівники гуртків, що працюють з різними матеріалами та техніками (фарби, бісер, папір, природні матеріали, вишивка).
Розпочала роботу директор БУТ Наталія Пазюк, яка звернула увагу присутніх на те, що у виготовленні композицій з дітьми можна виділити кілька етапів: початковий - підготовка до роботи, основний - власне поетапне виконання роботи та завершальний - естетичне оформлення роботи, підготовка її до демонстрації на виставці чи до участі в конкурсі. Часто молоді педагоги не належну увагу приділяють саме останньому етапу роботи, тим самим не привчають вихованців якісно завершувати творчу діяльність.
Методист Ореста Білинська докладно проаналізувала різновиди естетичного завершення вишиваних виробів та провела практичну роботу з колегами із обробки краю виробу технікою "бахрома" та "мережка".
Далі керівники гуртків поділились власним досвідом в роботі, розповіли та на прикладах продемонстрували способи естетичного завершення виробів відносно специфіки свого гуртка. Старші колеги давали поради молодим педагогам. Панувала невимушена дружня атмосфера.












Немає коментарів:

Дописати коментар